Käsityöläisten tuotteet

Pehmeitä käsityötuotteita

Täällä esittelemme jäsentemme käsitöitä, joita he tekevät muun muassa syksyn ja kevään aikana.  Heidän käsityötuotteitaan myydään aina kesäpuodissa ja adventtina kotiseututalo Röytyssä, Taipalsaarella.


Käsityöntekijöitä

Ari Hänninen
Hammasteknikosta puukkosepäksi
Todettuani, etten saa kirvestä teräväksi ja hyvin halkaisevaksi, päätin osallistua kansalaisopiston puukkokurssille vuonna 1998. Jäin koukkuun välittömästi, koska puukonteossa yhdistyi metallien, puun ja nahan käsityötaito lopputulokseen, jota voisi kutsua voitonriemuksi ja tavoitteelliseksi kehitykseksi. 


Erja Hentunen
2003 POPPANOITA
Ensimmäiset tuotteeni, joita toin esittelyyn, olivat kudotut poppanaliinat. Käsityöalan koulutusta minulla on kaksivuotinen yo-kutojalinja Kouvolan Kotiteollisuuskoulussa. Myöhemmin kävin Taito Oy:n järjestämän 4 kk mittaisen Käsityöstä ammattiin -kurssin. Eipä tästä ammattia tullut, mutta hyvänä harrastuksena käsitöiden tekeminen on kulkenut mukana kaikki nämä vuodet. Olen tehnyt monenlaista: huovutusta, kankaanpainantaa, ompelua, ristipistoja, neuleita, virkkauksia. 
2012 HOMMA LÄHTI LAPASESTA Röytyn Navetassa järjestettiin Taipalsaari-aiheinen Lapaskilpailu. Viidestäkymmenestäneljästä nimettömästä ehdotuksesta tuomaristo ja yleisö valitsivat kumpikin voittajaksi minun suunnittelemani Norppa-kuutti –lapaset.  
2017 TAIDANKIN OLLA IHAN KOUKUSSA Voi sanoa, että parina viime vuotena päätuotteeni on ollut virkatut matot. Kaikkea ei ehdi tekemään, vaikka kuinka haluaisi. Mutta uuden suunnitteleminen innostaa ja pitää virkeänä, niin että MITÄHÄN SEURAAVAKSI…


käsityökortit, 3-ulotteiset käsityökortit, Röytty

Hanna Kuivanen
Kokki rentoutuu askartelemalla. Korttiaskarteluun sain kipinän, kun päätin erään joulun alla tehdä joulukortit itse. Sinisestä enkelikortista alkoi kortintekijän taival. Ensin tein joulukortteja ja siitä sitten pikkuhiljaa laajensin onnittelukortteihin.
Paljon olen oppinut vuosien varrella ja onkin mukava opetella uusia tekniikoita. Kortti voi olla myös kolmiulotteinen esim. kenkä, lastenvaunu jne. Pyrin tekemään kortteja kaikkiin elämäntilanteisiin.

Sytykeruusuja teen kananmunakennoista ja kynttilän jämistä.
Pellavasta syntyy sammutuspeitteensuojat ja nappipyyhkeet. Kestävän kehityksen ajatuksella juurespussit juuttikankaasta, kestohedelmäpussit valoverhoista ja kestokääreet luomupuuvillasta ja mehiläisvahasta.


Virpi Lötjönen
Käsityön harrastaja.
Olen pienestä pitäen rakastanut käsillä tekemisestä. Kiitos äidin, isän ja isovanhempien, jotka ovat minua opettaneet ja kannustaneet. Äidin matonkuteisiin varatut kangaspalat hupenivat vauhdilla, kun opettelin ompelemaan.
Ammattia ei tästä tullut, vaan harrastus, missä voin toteuttaa itseäni ja oppia uusia mielenkiintoisia asioita. Ompelen erilaisia laukkuja, kasseja, pussukoita ja kodin tekstiilejä. Kirjonnat tuotteisiin teen erilaisin menetelmin.

Virpi Turkkila 

Auton ratista kangaspuiden taakse 

Siirryttyäni oloneuvokseksi taksinkuljettajan työstä, innostuin kankaan kutomisesta. Kudonta taustaa minulla on lapsuudenkodista. Homma lähti liikkeelle käytyäni Käsityöläisten järjestämällä kankaankudonnan viikonloppu kurssilla. Halusin oppia kudonnan kaikki vaiheet. Kurssin jälkeen olen kutonut mattoja, keinutuolinmattoja jne. Olen ollut aktiivisesti mukana loimien laittamisessa kartuttaakseni osaamista. Neulominen on myös kuulunut harrastuksiini aina. Pitsinnypläystä lähdin opettelemaan nyplätäkseni kansallispukuni päähineeseen, tanuun pitsin.